Bovenrug

Klachten aan de bovenrug

Pijn in de bovenrug komt veel voor en kan zich ondermeer uiten door rugpijn, een stijve rug of pijn op de borst. Ook kunnen er gerelateerde klachten ontstaan in het hoofd of in de nek. De meeste mensen met bovenrugklachten hebben pijn tussen de schouderbladen maar daarnaast kan pijn in de borst of uitstralende pijn in de armen ook het gevolg zijn van een probleem in de bovenrug. Soms lijken de verschijnselen op hartklachten en dat veroorzaakt nogal eens ongerustheid. Hoesten, niezen en ademhalen kan pijnlijk zijn. De chiropractor kan nagaan of de klachten samenhangen met een rugprobleem.

Oorzaken

Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Pijn in de bovenrug ontstaat meestal geleidelijk als gevolg van een verkeerde houding, herhaaldelijk eenzijdig gebruik van de armen of veel boven het hoofd werken. Een enkele keer heeft pijn in de bovenrug een plotselinge oorzaak zoals vertillen of een verkeerde beweging.

De pijn heeft te maken met een verkeerde stand van de wervels en ribben. Spieren worden extra belast er ontstaat irritatie in de wervelgewrichten en  omliggende zenuwen raken ge├»rriteerd. Deze zenuwirritatie veroorzaakt soms uitstraling en pijn op de borst en vaak verkrampen spieren.

Inloggen Realisatie Yolknet