Whiplash

Whiplash is een snelle plotselinge beweging van nek en hoofd bij een verkeersongeluk of een val. De beweging die een whiplash kan veroorzaken kan zowel van voor naar achter, als van achter naar voor of zijwaarts zijn. De beweging kan letsel veroorzaken aan wervels en zachte weefsels (spieren, pezen, zenuwen) in de nek. Deze beschadigingen zijn vaak niet op röntgenfoto's zichtbaar.

Een whiplash-trauma kan onder andere leiden tot de volgende klachten: nekpijn, hoofdpijn, concentratieverlies, vermoeidheid, geheugenverlies, dubbel zien of minder goed scherp kunnen stellen, stijfheid in de nek, tintelingen in de vingers of armen. Deze en andere nare gevolgen kunnen soms pas maanden na het ongeval tot uiting komen. Niet alleen de aard maar ook de ernst van de klachten varieert sterk. Het merendeel patiënten is binnen een maand hersteld maar soms zijn de gevolgen zo ernstig dat een whiplash-trauma tot arbeidsongeschiktheid leidt.

De chiropractor kan helpen met het herstellen van de beweeglijkheid van de nekwervels zodat de spieren, pezen en andere weefsels zo goed mogelijk kunnen herstellen. Dit kan tot volledig herstel leiden. Soms blijven bepaalde klachten ook na een chiropractische behandeling (echter vaak in verminderde mate) aanwezig.

Inloggen Realisatie Yolknet