Blessures

Algemeen

Beweging is over het algemeen goed om klachten in het lichaam te voorkomen. Jong en oud kunnen op eigen niveau in beweging blijven of sporten.  Tijdens het sporten kunnen echter plotseling blessures optreden door bijvoorbeeld een verrekking van koude spieren of geleidelijk onstaan door het gebruik van verkeerde materialen (zoals schoenen of racket). Sommige activiteiten zijn blessuregevoeliger dan andere. Dit is in het bijzonder afhankelijk van:

De houding waarin men bezig is. De snelheid waarmee iets gebeurt. Co├Ârdinatie. Materialen. Contact met anderen.

 

Oorzaken

Om goed te kunnen functioneren tijdens het sporten en bij andere activiteiten is het van belang dat het lichaam optimaal functioneert. Dit geldt voor de beweeglijkheid van alle gewrichten in het lichaam maar ook de aansturing van de spieren is van groot belang. Het functioneren van het zenuwstelsel wordt sterk beïnvloed door het functioneren van de wervelkolom. Als een spier niet goed wordt aangestuurd door het zenuwstelsel dan kan deze spier niet zo snel reageren als zou moeten. Dit leidt vaak tot blessures.

Behandeling

De meeste sportspecifieke klachten kunnen goed door de chiropractor behandeld worden. Het belangrijkste in de behandeling is natuurlijk het achterhalen van de oorzaak van de klacht. Uiteraard wordt ook ingegaan op oorzaken die door eventueel verkeerde materialen veroorzaakt zijn.

Het optimaal functioneren van de wervelkolom is essentieel voor het voorkomen van blessures. Chiropractoren worden echter ook opgeleid in het behandelen van klachten aan andere gewrichten. Zo worden bijvoorbeeld bewegingsbeperkingen in enkels als gevolg van een verstuiking en bewegingsbeperkingen in schouders tengevolge van schouderontstekingen vaak met goed resultaat door chiropractoren behandeld.

Inloggen Realisatie Yolknet