Veel gestelde vragen

Is chiropractie veilig?

Ja, uit onderzoek is gebleken dat chiropractie een van de veiligste methoden van behandelen is. (zie extra informatie bij tabblad Nieuws).

Krijg ik de behandeling vergoed?

In de meeste gevallen krijgt u de behandeling geheel of een gedeelte vergoed. Dit is echter afhankelijk van uw verzekeringspakket. Kijk dan ook altijd even uw polisvoorwaarden na.
Klik hier voor een overzicht van de vergoedingen per verzekering.

Wat is het ‘krakende’ geluid?

Het krakende geluid dat vaak vrijkomt tijdens het uitvoeren van een correctie ontstaat door drukverschil in het gewricht. Door deze negatieve druk ontstaan gasbellen in de gewrichtsvloeistof en deze veroorzaken een krakend geluid. U kunt het vergelijken met een fles champagne die u opent met een plop. Overigens zijn er ook verschillende andere behandelmethodes die de chiropractor kan toepassen waarbij niet het ‘krakend’ geluid optreedt.

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Nee, u kunt zonder verwijzing bij een chiropractor terecht. De chiropractor zal eerst door middel van een intake gesprek en lichamelijk onderzoek vaststellen waar het probleem zich voordoet en of dit chiropractisch te behandelen is. Zo niet dan zal de chiropractor u doorverwijzen naar de desbetreffende zorgverlener.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is per individu verschillend. Van belang is de aard van de klacht, duur, leeftijd en algehele conditie van de patiënt.

Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen zijn de correcties niet pijnlijk. Wanneer een behandeling gevoelig of pijnlijk kan zijn informeert uw chiropractor u altijd van te voren.

Ik heb al een rug operatie gehad (voor bijvoorbeeld een hernia). Kan ik dan alsnog een chiropractische behandeling ondergaan?

Ja, veel (chronische) rugpatiënten krijgen in een later stadium weer last van de rug. Vaak kan de rug stijf aanvoelen na een operatie of zelfs een terugkeer van de ‘oude’ klachten kan voorkomen. Vaak kan chiropractische behandeling de klachten alsnog verminderen en eventueel een operatie voorkomen.